PERMATA Insan Cemerlang di World Creativity Festival 2014, Korea

Delegasi PERMATA Insan berjaya mengharumkan nama negara untuk berdiri sebaris dengan negara-negara lain di pentas dunia dalam World Creativity Festival yang diadakan di KAIST(Korea Advanced Institute of Science & Technology), Daejeon, Korea. Festival yang diadakan pada 24 hingga 27 Oktober ini disertai oleh wakil-wakil negara dari seluruh dunia.

Berkat usaha gigih semua pihak dan inovasi yang unggul dari kumpulan PERMATA Insan, pelbagai anugerah  berjaya dimenangi. Berikut adalah senarai anugerah yang dirangkul oleh delegasi PERMATA Insan :

Dr.Khairunneezam Bin Mohd Noor -

1. Bronze Medal for Short Term Innovation Project
2. Silver Medal for Elementary Students' Long Term Thesis
3. Special Award for Leadership in Creativity
4. Appreciation Award for Creativity Achievement

Puan Amirah Binti Zainun -

1. Bronze Award for Students' Long Term Thesis
2. Special Award for Leadership in Creativity

Pelajar PERMATA Insan:

1. Muhammad Fakhrurrazi bin Riduan - Special Award on Virtual Reality Short Term Problem Solving Contest
  2. Uwais Al Qarni Bin Yahya - Bronze Award for Students' Long Term Thesis (Dabai Fruit Project)
  3. Muhammad Faris Daniel Bin Azman - Bronze Award for Students' Long Term Thesis (Dabai Fruit Project)
  4. Fatin Nabilah Binti Mohamed Sallehuddin - Silver Award for Students' Long Term Thesis (Belimbing Buluh Innovation, FIT)
  5. Muhammad Imran Ihtisyam Bin Mohd Najid - Silver Award for Students' Long Term Thesis (Belimbing Buluh Innovation, FIT)
  6. Nur Ameera Fitrah Binti Yusoff - Appreciation Award for Student's Long Term Thesis (The Betels).

Advisory Committee for WCF : En. Wan Ahmad Zakry bin Wan Kamaruddin.

Tahniah diucapkan!